הישארו מעודכנים והאזינו לפודקאסטים של המומחים שלנו

מה מתחדש בתחום המיסוי והשכר בשנת 2025?

אמירה בוטבול אחראית בקרת שכר ב"פאהן קנה ניהול בקרה", ורו"ח ועו"ד יעקב ברשטיין, מנהל בכיר במחלקת המסים בפירמת פאהן קנה GT ישראל, המייעץ במיסוי ישראלי ובינלאומי, בין היתר, גם למעסיקים ועובדים בסוגיות מיסוי ברילוקיישן, מסבירים בפודקאסט את מה שאתם צריכים להכיר מבחינת היבטי מיסוי ושכר עם תחילת שנת 2025.

הקדנציה של טראמפ צפויה להשפיע על משק האנרגיה בישראל

משק האנרגיה הישראלי צפוי להיות מושפע מבחירתו של דונלד טראמפ לנשיא המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם. רו"ח אלי דליצקי – שותף, וראש תחום מגזר ציבורי בחטיבת הייעוץ של פירמת פאהן קנה GT Israel, בפודקאסט בו הוא מפרט מה היא המדיניות שטראמפ צפוי להביא איתו לבית הלבן בתחום האנרגיה, האקלים, מטבעות הקריפטו והבינה המלאכותית. וכיצד משק האנרגיה בישראל צפוי להיות מושפע מכך.

אחריות תאגידית והטמעת ESG היא הכרח לחברות שרוצות להתפתח

בעידן של היום, משקיעים ושותפים פוטנציאליים לעסקים מבצעים מגוון של בדיקות לחברות איתן הם באים במגע. אחת מהבדיקות שהוטמעו בשנים האחרונות היא האחריות התאגידית. עברי ורבין, מנכ"ל גוד ויז'ן מקבוצת פאהן קנה GT Israel ויו"ר של פורום הקיימות של Grant Thornton בעולם, בפודקאסט שמסביר את החשיבות המכרעת להטמעת אחריות תאגידית בחברות עסקיות, גדולות וקטנות.

מה באמת קורה בהייטק הישראלי בזמן מלחמת חרבות ברזל?

רו"ח ניר ייני שותף וראש סקטור ההיי טק בפאהן קנה GT Israel, מארח לשיחה קצרה בפודקאסט 'לדעת להחליט' את קארין מאייר רובינשטיין מנכ"לית ונשיאת IATI - האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות, ארגון הגג הישראלי לתעשיות ההיי-טק ומדעי החיים, לשיחה שבה הם סוקרים יחד את מצב ההייטק הישראלי בצל מלחמת חרבות ברזל.

לאן מועדות פני שוק הנדל"ן המסחרי בישראל בשנים 2023-2024?

שוק הנדל"ן המסחרי מוצא את עצמו פעם נוספת בעמדה מאתגרת, דבר שיכול לייצר הפסדים כלכליים, אך גם הזדמנויות.
רו"ח יגאל ביטון, ראש סקטור נדל"ן בפאהן קנה GT ISRAEL רואי חשבון מארח את רו"ח גיא עמוסי, מנכ"ל משותף בחברת אביסון יאנג ישראל, בפודקאסט שמסביר את כל מה שצריך לדעת על שוק הנדל"ן המסחרי בתקופה הנוכחית: 


הונאות ומעילות בעידן של טכנולוגיה מתקדמת ובינה מלאכותית

רו"ח שי מדינה, שותף ומנהל מחלקת הביקורת החקירתית בפאהן קנה ניהול בקרה,
מפרט כיצד משפיעה הקדמה הטכנולוגית על ריבוי מקרי הונאה ומעילה ברשת, וכיצד היא מסייעת במיגור או מתן מענה לעברייני רשת שמנצלים את הקדמה הטכנולוגית לטובת פעילות עבריינית?


מה חדש בתחום המע"מ?

(עו"ד) אסף בהר, מנהל תחום מיסים עקיפים בפודקאסט חובה לכל איש כספים בנושא מיסוי עקיף (מע״מ):


המשבר בתחום המטבעות הדיגיטליים

רו"ח חנן טויזר, שותף, מנהל מחלקת מערכות מידע וסייבר סוקר את המשבר בתחום המטבעות הדיגיטליים:


שוק ההון הדרך של מס הכנסה אל תיק ההשקעות שלכם

מתי יש לדווח על רווחים? מתי ניתן לקזז הפסדים הקשורים לניירות ערך בחו"ל? האם לישראלים מעל גיל 60 מגיעות הטבות מס הקשורות להשקעות בשוק ההון ומה חשיפות המס הקיימות לישראלי המשקיע בשוק ההון האמריקאי?

רו"ח יגאל רופא, שותף ומנהל מחלקת מיסים בפודקאסט מקיף שמפרט כיצד עובדת מדיניות המיסוי הישראלית לגבי השקעות בשוק ההון:


סוגיות משפטיות חדשות ומרכזיות במע"מ

האם יש צורך לשלם מע"מ על יצירות NFT?
מהם היבטי המע"מ בפעילות בדירות של A&B?
האם הלוואה של עובדים מהחברה חייבת במע"מ?

רו"ח, עו"ד אסף בהר, מנהל תחום מיסוי עקיף בפודקאסט שמסביר את האופן שבו יש להתייחס לתשלום מע"מ, בכמה מהשווקים והסוגיות החדשות בעולם המיסוי וגם מתייחס לסוגיה המוכרת של האם יש צורך לשלם מע"מ בגין הלוואת עובדי החברה או הבעלים שלה מקופת החברה:


אלה הסימנים שמתריעים על מעילה או הונאה בעסק שלכם

יש כמה פעולות מחשידות כשמתרחשת מעילה או הונאה בעסק שלכם, ויש כמה פעולות שצריך לבצע כדי למנוע אותן.

רו"ח שי מדינה, שותף ומנהל מחלקת ביקורת חקירתית ואריאל ויינר, מנהל תחום מניעת הונאות ומעילות, בפודקאסט שמסביר אילו פעולות של עובדים או מנהלים מדליקות נורות אדומות, כיצד ניתן לאתר מעילות והונאות בעסק ולמנוע אותן:


סוגיות מס בעולם ההייטק וחוקי עידוד חברות

מהם המסלולים הממשלתיים מהם יכולות חברות ציבוריות ליהנות בתקופה זאת בה עולה הריבית ומקורות המימון פוחתים?

כיצד ניתן להסתייע בחוקי עידוד החברות? כיצד הוראת השעה שיצאה בנושא דיווידנד מרווחים כלואים מיטיבה עם הנושים? וגם, סוגיות הקשורות למיסוי בהייטק כולל מה קורה כאשר האופציות 'מחוץ לכסף' ומה הדגשים במיסוי אופציות של עובדים שעשו רילוקיישן.

רו"ח ועו"ד יעקב ברשטיין, מנהל תחום תגמול עובדים וחוקי עידוד בפודקאסט שמעניק תשובות לשאלות המלוות לא מעט חברות ועובדי הייטק בתקופה הנוכחית:


אחריות תאגידית ESG  

כיצד מתמודדים עם האתגר של גידול מזון לכלל אוכלוסיית העולם? כיצד מצמצמים את היקף הפליטות מהחקלאות? ומה תפקדיה של תעשיית האגרוכימיה בהתמודדות עם אתגרים אלה?
על כך ועוד בפודקאסט עם מיכל ארלוזורוב, סמנכ"לית בכירה, ראש תחום משפט, תקשורת וקיימות באדמה ועברי ורבין, מנכ"ל גוד ויז'ן: