פאהן קנה-חוזרים מקצועיים
מן העיתונות

"יזמים הודים צריכים להשתלב במרכזי מו"פ ישראלים"

ניר ייני ניר ייני

לדברי וישש צ'אנדיוק, מנכ"ל פירמת ראיית החשבון והייעוץ Grant Thornton הודו, שביקר בשבוע שעבר בישראל: "הפריחה הכלכלית בהודו הולידה מעמד ביניים חדש שהגיע להיקף של 400 מיליון איש, משפחות בעלות הכנסה גבוהה שצורכים מוצרים מכל הסוגים בהיקף הולך וגדל" 


צ'אנדיוק הוסיף: "שוק ה-IT ההודי הגיע להיקף של 100 מיליארד דולר ומספר הסטארט-אפים הגיע ל-26,000 - אך אנו בהחלט יכולים ללמוד חדשנות מישראל" 

וישש צ'אנדיוק (Vishesh Chandiok) מנכ"ל פירמת ראיית החשבון והייעוץ Grant Thornton הודו, ביקר בשבוע שעבר בישראל כאורחם של רואי החשבון מיקי בלומנטל וניר ייני מפירמת רואי החשבון והייעוץ העסקי פאהן קנה ושות' Grant Thornton Israel, החברה ברשת Grant Thornton העולמית. במהלך הביקור במשרדי פאהן קנה נפגש צ'אנדיוק עם מנהלות ומנהלים בפירמה ועם יזמים ומנהלים ישראליים שכבר פעילים בשוק ההודי וכאלה שמחפשים הזדמנויות חדשות באמצעות שותף מקומי. 

צ'אנדיוק, בן 45, הוא אחת מהדמויות הבולטות בדור חדש של מנהלים מבטיחים של מעצמת הענק הכלכלית והוא חולש על 4,000 רואי חשבון ויועצים כלכליים הפרוסים על פני 13 סניפי משרדי Grant Thornton ברחבי הודו, המספקים שירותים לאלפי לקוחות גלובאליים ומקומיים, לרבות חברות ישראליות.

צ'אנדיוק, שנבחר לפני 3 שנים לכהן כחבר מועצת המנהלים הצעיר ביותר של רשת Grant Thornton העולמית, כבר הספיק להיפגש ולשתף פעולה עם נרנדה מודי, ראש ממשלת הודו האגדי, שביקש לשתף מנהלים צעירים בבניית כלכלת הודו העתידית. במסגרת זו נבחר צ'אנדיוק להוביל מחקר בתחום 'הכישורים הרכים' (soft power) ולהגיש המלצות לראש הממשלה בנושא זה שנחשב למרכזי בפיתוח כישורי העתיד בעידן הרובוטים. 

צ'אנדיוק שהרצה בפני פורום של מנהלים שנפגשו במשרדי פאהן קנה ציין כי הודו מציעה לישראלים שפע של הזדמנויות עסקיות במגוון תחומים כמו מערכות צבאיות,IT , תוכנה ופיתוח טכנולוגיות חדישות, ציוד רפואי ותרופות, מזון וחקלאות דיגיטלית ועוד. היקף העסקאות בין המדינות חצה את רף 5 מיליארד דולר ללא התחום הביטחוני אך לדבריו הפוטנציאל גדול פי כמה וכמה. 

צ'אנדיוק הוסיף: "כלכלת הודו, שהיא החמישית בגודלה בעולם, הגיעה השנה להיקף של 2.5 טריליון דולר בשנה והיא תכפיל את עצמה להיקף של 5 טריליון דולר עד 2025. בשנים הקרובות הודו צפויה להפוך לכלכלה השלישית בגודלה בעולם כשעל פי התחזיות אנחנו נעבור את גרמניה בשנת 2023 ואת יפן בשנת 2028". 

להמשך קריאת הכתבה במלואה לחץ/י כאן